Kinkkukastike
Kinkkukastike on samettinen sulatejuustosta tehty tuhti kastike, joka maistuu arkiruokana pastan, keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
Ainekset
Kinkkukastike
- 150 g savukinkkua
- ripaus valko- tai viherpippuria
- 3 dl maitoa
- vajaa 1 rkl vehnäjauhoja
- 75 g sulatejuustoa
- silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
Kinkkukastike valmistuu näin nopeasti ja helposti savukinkusta.
- Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista palat kevyesti öljyllä pyyhkäistyssä pannussa. Mausta varovasti pippurilla.
- Sekoita jauhot maitoon ja kaada sitten seos lihapalojen päälle. Sekoita, kunnes kastike sakenee. Lisää juusto kuutioina.
- Jätä kastike kiehumaan noin viideksi minuutiksi. Sekoita välillä, jotta juusto sulaisi nopeammin.
- Tarkista kastikkeen maku ja ripottele päälle tuoretta ruohosipulisilppua. Tarjoile kinkkukastike pastan, keitetyn perunan tai perunamuusin kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Savukinkku-kantarellipasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinkkukastike