Luumukanapeet
Luumukanapeet tuovat vaihtelua perinteisiin joulutorttuihin. Hauskasti kesän muotoon kiepautetut lehtitaikinaleivonnaiset maistuvat glögin kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
- Laktoositon
Ainekset
Luumukanapeet:
- 1 pkt (600 g) lehtitaikinaa
- 4-5 rkl paistonkestävää luumumarmeladia
- 1 dl kanelisokeria
Valmistusohje
Luumukanapeet leivotaan helposti näin:
1. Kauli sulanut lehtitaikinalevy jauhotetulla leivinpöydällä hieman suuremmaksi. Levitä taikinan pinnalle ohut kerros luumumarmeladia ja ripottele päälle puolet kanelisokerista. Levitä loppu kanelisokeripienelle lautaselle.
2. Rullaa levyn molemmista pitkistä reunoista tiiviisti siten, että rullat yhtyvät keskellä. Leikkaa käärö ohuiksi viipaleiksi ja painele viipaleet molemmin puolin kanelisokerissa. Nosta viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille. Pane pelti 10 minuutiksi pakkaseen.
3. Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
Katso myös: Voitaikina, lehtitaikina vai torttutaikina – näin valitset oikean valmistaikinan leivonnaisiin
Katso myös Anna.fi/ruoka: Nutellakuusi on tämän joulun hittiherkku! Näin valmistat suklaisen torttukuusen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Luumukanapeet