1. Perkaa 500 grammaa muikkuja puhkaisemalla vatsa pään takaa ja vetämällä sisälmykset ulos. Poista päät halutessasi. Huuhtele muikut kylmällä vedellä ja taputtele ne kuivaksi talouspaperilla.
2. Sulata 50 grammaa voita. Sekoita voi kalojen joukkoon. Jauha kaksi desilitraa kaurahiutaleita murumaiseksi ja laita ne kulhoon. Lisää yksi desilitra seesaminsiemeneniä, raastettu limen kuori sekä puolitoista teelusikallista suolaa ja 1/4 teelusikallinen mustapippuria.
3. Pyörittele voidellut kalat kuorrutteessa. Laita kalat leivinpaperin päälle uunipellille ja valuta pinnalle hiukan rypsiöljyä.
4. Paista muikut 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kalojen pinta on rapea.
5. Valmista mätidippi. Sekoita keskenään sata grammaa muikunmätiä, 150 grammaa ranskankermaa, puolesta yhteen teelusikallista wasabia ja yhden limetin mehu. Tarjoa muikut ja mätidippi makuparina.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/2022.
Lue myös: Arjen ruokaklassikot: Paistetut muikut ja muut muikkuherkut
Lue myös Anna.fi: Silakka ja muikku maailman malliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Muikut ja mätidippi