Mustikkagraavattu siika
Tuoreet pensasmustikat ovat kauniita, mutta ne eivät värjää kalaa samalla tavoin kuin metsämustikat. Pensasmustikan sisus kun on vihertävää eikä violetinsinistä! Käytä siis metsästä tai pakastealtaasta poimittuja mustikoita, jotta kala saa oikeasti vahvan sinisen sävyn.
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
Mustikkagraavattu siika:
- 2 (noin 500g) suomustettua siikafileetä
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- rouhittua valko- tai mustapippuria
- 4 rkl metsämustikkamurskaa
Valmistusohje
Mustikkagraavattu siika
- Pyöräytä muutama kierros pippuria siikafileille. Sekoita suola ja sokeri, ripottele seos siikafileiden sisäpinnalle. Levitä murskatut mustikat kalojen päälle.
- Pane fileet vastakkain, kääri ne alumiinifolioon ja anna suolautua jääkaapissa vuorokauden ajan pienen painon alla.
- Pyyhi pois ylimääräinen suola ja mustikat ennen kalan viipalointia. Leikkaa kalasta ohuita siivuja aloittaen fileen häntäpäästä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustikkagraavattu siika