Paavon poronluupata
Poronluupata on lämmittävä arkiruoka, joka valmistuu kätevästi yhdessä astiassa kuin itsekseen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Poronluupata
- 1 kg poronluita, joissa on mukana lihaa
- 800 g perunoita, suolaa
- 1-2 sipulia
- 2-3 rkl voita
- vettä
- (1-2 laakerinlehti)
Valmistusohje
Poronluupata valmistuu näin:
- Laita poronluut pataan. Leikkaa päälle perunoita sentin paksuisina viipaleina ja sipulia renkaina.
- Ripauta päälle suolaa, lisää muutama voinokare ja vettä vain sen verran, että luut peittyvät.
- Perunat kypsyvät muodostuvassa höyryssä. Poronluupata saa kypsyä kannen alla 200 asteessa noin 2-2 1/2 tuntia.
Lue myös: Poroa pataan
Lue myös Anna.fi: Monipuolinen poro valloittaa – katso parhaat reseptit!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paavon poronluupata