Passiobrûlée
Klassinen ranskalaisjälkiruoka creme brûlée saa herkullisen twistin passionhedelmästä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Passionbrulee:
- 5 passiohedelmää
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- ½ vaniljatanko
- 5 keltuaista
- ¾ dl sokeria
- 1 dl maitoa
Pinnalle:
- 1-2 passiohedelmää
- fariinisokeria
Valmistusohje
1. Halkaise passiohedelmät ja kaavi sisukset kulhoon. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Kaavi vaniljatangon siemenet joukkoon ja nosta sekaan myös tanko. Kuumenna kermaseos kiehumispisteeseen.
2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kulhossa kevyesti. Kaada joukkoon kuuma kermaseos ja sekoita kevyesti, älä vaahdota enää. Lisää passiohedelmien liemi.
3. Jaa seos tasaisesti 4 isompaan tai 6 pienempään ja matalareunaiseen annoskulhoon. Kypsennä vanukkaita 125-asteisessa uunin alatasossa noin tunti tai, kunnes vanukkaat ovat hyytyneet. Nosta vuoat ensin jäähtymään ja sitten tekeytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.
4. Lusikoi vanukkaiden pinnalle tasaisesti passiohedelmän sisustaa siemenineen. Ripottele fariinisokeria. Paahda joko kaasupolttimella tai tulikuumien uunin grillivastusten alla muutama minuutti niin, että sokeri sulaa ja paahtuu.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Passiobrûlée