Pehmeä mangoldikeitto
Mangoldikeitto saa ihanan pehmeän maun perunasta ja sulatejuustosta. Purjo ja lehtiselleri tuovat tähän kasviskeittoon lisämakua.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Mangoldikeitto
- 300 g mangoldia
- 1 iso purjo
- 300 g jauhoisia perunoita
- 100 g lehtiselleriä
- 2 valkosipulinkynttä
- nokare voita
- 1 l kasvislientä
- 200 g sulatejuustoa
- ripaus suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- parmesaaniraastetta
- tuoretta leipää
Valmistusohje
Mangoldikeitto valmistuu näin:
1. Huuhdo kasvikset. Käytä mangoldista lehdet. Halkaise ja huuhdo purjo. Lohko perunat ja silppua muut kasvikset.
2. Kuullota purjosilppu voissa. Lisää muut kasvikset. Lisää joukkoon neste ja paloiteltu juusto sekä mausteet. Kypsennä noin 20 minuuttia ja soseuta mangoldikeitto tasaiseksi. Nauti keitto tuoreen leivän kanssa alkupalana tai kevyenä lounaana.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tutustu mangoldiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pehmeä mangoldikeitto
No missä on ohje???
Hei, luetko ohjetta mobiililaitteella? Löydät ohjeen klikkaamalla Ainekset-sanan vieressä sanaa Ohje.
Yst. Milla / Kotiliesi