Pizzapiirakka
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Taikina
- 6 dl vehnäjauhoja
- 175 g kylmää voita tai margariinia
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa ja valkosipulijauhetta
- noin 2 rkl Kylmää vettä
Täyte
- 1 prk (250 g) ricottajuustoa
- 2 kananmunaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 2 dl emmentaljuustoraastetta
- 100 g prosciutto- atai parmankinkkua
- 50 g rucolasalaattia
Voiteluun
- 1 keltuainen
- 2 rkl maitoa
Valmistusohje
1. Nypi jauhot ja kylmä rasva. Lisää kananmuna, mausteet ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Ota taikinasta 2/3 ja kauli kelmun välissä ohueksi levyksi. Painele taikinalevy voidellun, piirakkavuoan (halk. 20 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohjaan haarukalla reikiä.
2. Sekoita kulhossa ricottajuusto, munat ja juustoraasteet keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä piirakkavuoan pohjalle kinkkuviipaleet ja rucolasalaatti. Valuta päälle ricottajuustoseos.
3. Kauli loput taikinasta kelmun välissä ohueksi kansilevyksi. Peitä piirakka taikinalla. Sekoita keltuainen ja maito, ja voitele piirakan pinta. Leikkaa veitsellä pieni ristiviilto taikinan keskelle, jotta höyry pääsee poistumaan kannen alta. Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin 25 minuuttia. tuore lämpimäinen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pizzapiirakka