Ranskalaiset voisarvet
Ranskalaiset voisarvet eli croissantit voi leipoa myös kotona. Tällä ohjeella saat 16 croissantia vaikkapa brunssitarjoiluun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
Ainekset
Ranskalaiset voisarvet eli croissantit
- 2 dl kylmää maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 muna
- 1 tl suolaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita
voiteluun:
- muna
Valmistusohje
Ranskalaiset voisarvet eli croissantit leivotaan näin:
- 16 kpl croissantteja
- Murenna hiiva kylmään maitoon. Lisää muna, suola ja jauhot. Anna kohota jääkaapissa puolisen tuntia.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa huoneenlämpöinen rasva viipaleiksi ja aseta ne taikinalevyn keskelle. Käännä taikinalevyn reunat voipalojen päälle. Käännä pakettia 90 astetta ja kauli taas suorakaiteeksi. Toista sama 3 kertaa ja anna taikinan levähtää.
- Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat pyöreiksi levyiksi ja leikkaa ne taikinapyörällä kahdeksaan kolmion muotoiseen osaan. Kääri kolmiot sarviksi aloittaen kolmion kannasta. Anna sarvien kohota kymmenisen minuuttia, voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Tarjoa ranskalaiset voisarvet heti.
Lue myös: Valmiista croissant-taikinasta teet hetkessä pizzakierteet, viinerit ja vohvelit
Lue myös Anna.fi: Näin leivot suklaasarvet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ranskalaiset voisarvet
Resepti oli tosi hyvä! Tein puolikkaan ja sain täydellisiä sarvia 🙂