Retiisi-kurkkusalaatti
Retiisi-kurkkusalaatti on sekä kesäisen raikas että kirpakka kokonaisuus. Piparjuurella tai wasabilla maustettu ranskankerma tuo salaattiin potkua.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Wasabilla maustettu retiisi-kurkkusalaatti
- puolikas kurkku
- ripaus suolaa ja sokeria
- 0.5 dl vettä
- 1 tl etikkaa
- nippu retiisejä
- 1 dl ranskankermaa
- 1 tl wasabi- tai piparjuuritahnaa
Valmistusohje
1. Retiisi-kurkkusalaatti syntyy helposti näin. Suikaloi kurkku. Sekoita mausteet, vesi ja etikka sekä silputtu tilli. Lisää kurkku liemeen ja anna maustua puoli tuntia.
2. Poista retiiseistä juuret ja lehdet. Pane retiisit jääkylmään veteen rapsakoitumaan. Sekoita wasabi tai piparjuuritahna ranskankermaan. Viipaloi retiisit tarjolle wasabi-kerman kanssa.
Katso myös: Hölskykaalisalaatti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Retiisitsasiki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Retiisi-kurkkusalaatti