Rukiiset lohipullat
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
Ainekset
- 1 dl ruiskorppujauhoja
- 1 dl ruokakermaa
- 200 g (lohi)sulatejuustoa
- 400-500 g kirjolohifileetä
- 1 kananmuna
- noin 15 cm pätkä purjoa
- 1 ruukku tilliä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- ¼ tl valkopippuria
paistamiseen:
- 2 rkl öljyä tai margariinia
jogurttikastike:
- 200 g Bulgarian ruokajogurttia
- 1 tl sinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2-3 rkl tillisilppua
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Rukiiset lohipullat saavat rukiista makua ruiskorppujauhoista ja mehevyyttä sulatejuustosta. Tarjoa lohipullien kera helppoa jogurttikastiketta.
1. Valmista ensin jogurttikastike jääkaappiin maustumaan. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
2. Laita ruokakerma ja korppujauhot monitoimikoneen kulhoon ja anna korppujauhojen turvota muutama minuutti. Lisää lohipullien muut ainekset ja jauha kalapullamassa tasaiseksi.
3. Muotoile kostutetuin käsin massasta pyöreitä lohipullia ja paista paistin pannulla pienessä määrässä öljyä tai margariinia. Tarjoile lohipullat jogurttikastikkeen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rukiiset lohipullat