Savulohileivät
Savulohileivät tehdään kylmäsavustetusta lohesta, kananmunasta ja tuorejuustosta. Maukas leivän täyte raikastetaan sitruunalla ja tuoreella tillillä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Savulohileivät:
- 8 saaristolaisleipäviipaletta
Savulohileipien täyte:
- 2 keitettyä kananmunaa
- 1 pieni punasipuli
- 200 g kylmäsavustettua lohta
- 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
- 1-2 rkl rkl sitruunamehua
- ¼ tl suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 3 rkl hienonnettua tilliä
Savulohileipien koristeeksi:
- tilliä
Valmistusohje
Savulohileivät tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna keitetyt kananmunat. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna lohi.
2. Notkista kulhossa tuorejuusto ja sekoita joukkoon loput täytteen ainekset. Anna seoksen maustua viileässä tarjoiluhetkeen saakka.
3. Leikkaa leipäviipaleet kolmioiksi. Leivitä leiville lohitäytettä. Koristele savulohileivät tillinoksilla.
Lue myös: Savulohesta syntyy helposti juhlapöydän herkkuja – katso 5 helppoa ohjetta
Lue myös Anna.fi/ruoka: Mäti-lohisuupalat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savulohileivät
Todella herkullisia!!!!