Savupaprikakeitto
Paahdetuista paprikoista ja tomaateista pyöräytetty savupaprikakeitto saa makua savupaprikajauheesta. Saat keitosta ruokaisan, kun tarjoat sen kera mausteisia chorizomakkaroita.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Savupaprikakeitto:
- 3 punaista paprikaa
- 4 isoa tomaattia
- 2 sipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 8 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- ½ dl tomaattisosetta
- 1 ½ rkl fariinisokeria
- 1 tl timjamia
- ripaus rouhittua mustapippuria ja suolaa
Lisäksi
- chorizomakkaraa
Valmistusohje
1. Pese paprikat, poista niistä siemenkodat ja leikkaa tomaattien kanssa reiluiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Nosta paloitellut kasvikset uunivuokaan ja valuta sekaan oliiviöljyä. Paahda kasviksia uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita kasviksia muutaman kerran paahtamisen aikana.
2. Nosta vuoka uunista ja purista sekaan valkosipulinkynsi ja ripottele pinnalle paprikajauhe. Peitä vuoka foliolla ja anna kasviksien mehustua hetki.
3. Viipaloi lisäkkeeksi tarjottavat chorizomakkarat ja paista pannulla keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
4. Valuta kasvikset mausteineen kattilaan ja lisää vesi, kasvisliemi- kuutiot, tomaattisose, fariinisokeri ja timjami. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia.
5. Mausta savupaprikakeitto rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Soseuta keitto lopuksi sauvasekoittimella. Tarjoa savupaprikakeitto chorizoviipaleiden kanssa.
Kokeile myös muita maukkaita keittoreseptejä: Paahdettu kasvissosekeitto Mausteinen tomaattikeitto Samettinen porkkanakeitto Ruoka.fi: maa-artisokkakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savupaprikakeitto