Siikaa ja tillipestoperunoita
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 10-15 keitettyä perunaa
Tillipesto
- 4 dl katkottua tilliä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 50 g pinjansiemeniä tai ajuhettua mantelia
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 50 g parmesaanijuustoraastetta
- 1.5 dl öljyä
Grillattu siika
- 1 kg siikafileitä
- suolaa
- valkopippuria
- 2 rkl öljyä tai voisulaa
- limettiä
Valmistusohje
1. Viipaloi jäähtyneet perunat.
2. Mittaa tillipeston ainekset tehosekoittajaan ja pyöräytä tahnaksi. Lado perunaviipaleet pinoiksi
tarjoiluastiaan. Sipaise kerrosten väliin tillipestoa.
3. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. Sipaise pintaan rasvaa ja leikkaa kalafileet viipaleiksi. Lado viipaleet voideltuun uunivuokaan ja kypsennä uunin grillivastuksen alla 5-10 minuuttia. Nosta kalapalat perunatornien päälle. Tarjoa kuumana tai kylmänä. Korista vati limettitai sitruunalohkoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Siikaa ja tillipestoperunoita