Reseptit

Siirappiset inkiväärikakut

Nekkuisen rapeat pikkuleivät hurmaavat joulun kahvipöydässä. Sitruunainen tuoksu ja inkiväärinen maku lumoavat ensipuraisusta alkaen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Siirappiset inkiväärikakut

  • 125 g voita
  • 250 g sokeria
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 ¼ dl siirappia
  • 1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
  • 7 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 rkl soodaa

Valmistusohje

Siirappiset inkiväärikakut leivotaan näin:

  1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita sokeri, sitruunamehu ja raastettu kuori sekä siirappi. Vaahdota kerma. Sekoita jauhot, inkivääri ja sooda keskenään. Yhdistä kaikki ainekset.
  2. Pyöritä taikinasta pieniä pallukoita (n. 3 cm). Aseta ne pellille riittävän etäälle toisistaan, sillä kakut leviävät kypsyessään ohuiksi kiekoiksi. Paista uunin keskitasolla 125 asteessa 30 minuuttia.
  3. Jäähdytä tasaisella alustalla ja säilytä tiiviissä astiassa, muuten siirappiset inkiväärikakut pehmenevät.

Reseptin laatija: Elina Vainio, Pori

Herkullisia piparkakkuohjeita: Keliaakikon piparkakut Valkoiset piparkakut Pulleat piparit Ruoka.fi: Pehmeät piparkakut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Siirappiset inkiväärikakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.