Tuunatut Momofukun marinoidut munat
Momofukun marinoidut munat ovat olleet somehitti. Alkuperäisen ohjeen soijaliemi sisältää 1 3/4 dl soijaa, 2 rkl sherryviinietikkaa, 1 rkl sokeria ja 6 rkl vettä. Blonditiina tuunasi ohjetta, jotta siitä tuli oma, tuunattu versio.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
- 6 isoa luomukananmunaa
Soijaliemi
- 1 ½ dl kevytsoijaa (Kikkoman)
- 1 dl vettä
- ½ dl miriniä
- ¼ tl chilihiutaleita
Valmistusohje
- Pistä kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä niitä 6 minuuttia 50 sekuntia. Keittoaika voi hieman vaihdella munien koon mukaan. Pienille munille riittää kuusi minuuttia.
- Jäähdytä munat jääkylmän veden alla ja kuori ne.
- Sekoita keskenään soijaliemen ainekset.
- Upota kananmunat soijaliemeen siten, että ne peittyvät kokonaan. Käytä siis riittävän pientä, mielellään kannellista, astiaa, jotta tämä onnistuu. Anna munien maustua liemessä 2-6 tuntia.
- Halkaise munat tarjolle tuotaessa. Ne maistuvat japanilaisten ruokien lisäkkeenä, mutta myös keväisen, marinoidun parsan kaverina.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuunatut Momofukun marinoidut munat