Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tuunatut Momofukun marinoidut munat

Momofukun marinoidut munat ovat olleet somehitti. Alkuperäisen ohjeen soijaliemi sisältää 1 3/4 dl soijaa, 2 rkl sherryviinietikkaa, 1 rkl sokeria ja 6 rkl vettä. Blonditiina tuunasi ohjetta, jotta siitä tuli oma, tuunattu versio.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 6 isoa luomukananmunaa

Soijaliemi

  • 1 ½ dl kevytsoijaa (Kikkoman)
  • 1 dl vettä
  • ½ dl miriniä
  • ¼ tl chilihiutaleita

Valmistusohje

  1. Pistä kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä niitä 6 minuuttia 50 sekuntia.  Keittoaika voi hieman vaihdella munien koon mukaan. Pienille munille riittää kuusi minuuttia.
  2. Jäähdytä munat jääkylmän veden alla ja kuori ne.
  3. Sekoita keskenään soijaliemen ainekset.
  4. Upota kananmunat soijaliemeen siten, että ne peittyvät kokonaan. Käytä siis riittävän pientä, mielellään kannellista, astiaa, jotta tämä onnistuu. Anna munien maustua liemessä 2-6 tuntia.
  5. Halkaise munat tarjolle tuotaessa. Ne maistuvat japanilaisten ruokien lisäkkeenä, mutta myös keväisen, marinoidun parsan kaverina.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuunatut Momofukun marinoidut munat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.