Gulassikeitto jauhelihasta
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
- 500 g jauhelihaa
- 2 rkl öljyä
- 3 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 3-4 porkkanaa
- 10 perunaa
- 3 paprikaa
- 2 l vettä
- 3 lihaliemikuutiota
- 2 tlk säilöttyjä tomaatteja
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 10 mustapippuria
- 1 rkl Provencen yrttiseosta
- ½-1 tl savustettua paprikajauhetta
Lisäksi:
- silputtua persiljaa
- smetanaa
Valmistusohje
Unkarilainen jauhelihagulassikeitto lämmittää täyteläisellä maullaan. Samettinen smetana ja hyvä leipä viimeistelevät keittoaterian. Kokeile tehdä keitto myös kokolihasta tai vaikka makkarasta.
- Silppua sipulit, ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat, suikaloi paprikat.
- Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipulinkynnet kattilassa. Lisää vesi, säilötyt tomaatit, liemikuutiot, porkkanat, perunat ja mausteet. Keitä 10 minuuttia ja lisää paprikat. Jatka kypsentämistä vielä 20-30 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- Ripottele keiton pinnalle persiljaa ja tarjoa smetanan kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gulassikeitto jauhelihasta