Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vadelmakakku

Vadelmakakku on suussa sulava ja upea täytekakku, jossa maistuvat aromikkaat vadelmat ja häivähdys ruusua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Vadelmakakku:

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl ruusuvettä
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • ½ dl perunajauhoa
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200 g vadelmahilloa
  • 5 dl vadelmia
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa

Kuorrutus

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl punaista tomusokeria
  • 1-2 rkl ruusuvettä

Valmistusohje

Vadelmakakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (20 cm). Sekoita jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Seulo jauhoseos siivilän läpi joukkoon ja sekoita varovasti. Kaada seos vuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa vadelmakakku ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

3. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Sekoita marjat ja hillo keskenään. Levitä seos kakkulevyille. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Nostele seos kakkulevyille. Kokoa kakku.

4. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja kuorruta kakku. Koristele vadelmakakku esimerkiksi ruuusunoksalla.

Lue myös: Koko Suomi leipoo -voittaja Tiia paljastaa 4 vinkkiä täydelliseen täytekakkuun – sano hyvästit valuvalle kuorrutteelle ja höttöiselle pohjalle!

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan vadelmainen tuorejuustotorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelmakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.