Valkosuklaa-mustikkakakku
Orvokeilla ja muhkeilla mustikoilla koristettu mustikkahyytelökakku on kuorrutettu valkosuklaalla. Hyytelön mascarpone-juuston voi korvata vähärasvaisemmalla ja raikkaan kirpakalla maitorahkalla. Violetti viettelys eli hyytelöity mustikka-valkosuklaakakku on Kotlieden lukijakilpailun parhaimmistoa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Valkosuklaa-mustikkakakku, pohja
- 200 g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
- 75 g sulatettua margariinia
- 1 tl vaniljasokeria
Valkosuklaa-mustikkakakku, täyte
- 6 kpl liivatelehteä
- ½ dl punaista marjamehua tai vettä
- 250 g mascarponetuorejuustoa
- 200 g vaniljatuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 5 dl mustikoita
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl tomusokeria
- (tilkka mustikkalikööriä)
Valkosuklaa-mustikkakakku, kuorrutus
- 200 g valkosuklaata
- 0.5 dl kuohukermaa
Valkosuklaa-mustikkakakku, koristelu
- mustikoita, orvokin kukkia
Valmistusohje
Valkosuklaa-mustikkakakku leivotaan helposti näin:
- Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva sekä vaniljasokeri.Painele keksiseos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
- Valmista täyte. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat haarukalla. Sekoita keskenään tuorejuustot, tomusokeri, vaniljasokeri, soseutetut mustikat sekä halutessasi mustikkalikööri.
- Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kiehuvaan mehuun. Anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Nostele sekaan kermavaahto.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Sulata suklaa vesihauteessa yhdessä kerman kanssa. Anna jäähtyä hetki. Levitä suklaa kakunpintaan ja nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
- Koristele valkosuklaa-mustikkakakku mustikoilla ja orvokeilla.
Vinkki! Voit kokeilla kakkuun myös muita marjoja, esimerkiksi mansikoita tai vadelmia.
Muita herkullisia marjaherkkuja:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaa-mustikkakakku