Bataatti-porkkanakeitto
Keltainen sosekeitto syntyy helposti bataatista ja porkkanasta. Keitto maustetaan kevyesti kuminalla ja oreganolla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2 sipulia
- 500 g bataattia
- 400 g porkkanaa
- 4 rkl öljyä
- 1 rkl kuminaa
- 9 dl vettä
- 1-2 rkl kasvisfondia
- ripaus suolaa
- 1 nippu oreganoa
- 1-2 dl ruokakermaa
Valmistusohje
Pirteän keltainen bataatti-porkkanakeitto valmistuu helposti näin:
- Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja kuutioi bataatit ja porkkanat.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon sipulisilppu ja kuutioidut juurekset. Sekoita ja anna niiden kuullottua muutama minuutti. Lisää joukkoon kuullottamisen aikana murskatut kuminat.
- Mittaa kattilaan vesi ja fondi. Anna keiton kiehua kunnes juurekset ovat pehmenneet.
- Soseuta keitto. Pane keitto takaisin liedelle ja mausta se suolalla ja silputulla oreganolla.
- Lisää sulatejuusto ja anna keiton kuumeta uudelleen.
Koristele keitto esimerkiksi paahdetuilla bataattiviipaleilla, sokeriherneillä ja pistaasimanteleilla.
Katso myös: Bataatti-pinaatticurry
Katso myös: Paahdettu bataatti-rucolapasta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Bataatti-papukiusaus
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bataatti-porkkanakeitto