Reseptit

Luomumansikkasorbetti

Ainekset

  • 5 dl mansikkasosetta
  • 1.5 dl vettä
  • 2 rkl mansikkalikööriä
  • 175 g sokeria

Valmistusohje

Luomumansikkasorbetti
  1. Kiehauta vesi ja sokeri. Jäähdytä kylmäksi. Soseuta luomumansikat monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Sekoita mansikkasose, likööri ja sokeriliemi ja jäädytä mansikkasorbetti jäätelökoneessa.
  2. Lämmitä jäätelöpallokauha vedessä ja vedä sorbetista palloja annosmaljoihin. Koristele mansikoilla. Sorbetti sulaa nopeasti. Jos annoksia tehdään useampia, voit laittaa annoskulhot hetkeksi pakastimeen.
  • Ellei ole jäätelökonetta, jäädytä sorbettia pakastimessa laakeassa vatkauskulhossa noin 15 minuuttia kerrallaan tai kunnes soseen pinnalle jäätyy leveä reunus. Vaahdota sorbettia parin minuutin ajan ja aseta se takaisin jäätymään. Toista, kunnes seos on tasaista jäävaahtoa. Jos yleiskoneen vatkauskulho sopii pakastimeen, kulho on helppo siirtää välillä yleiskoneeseen ja vatkata siinä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Luomumansikkasorbetti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.