Yrttitäytetyt kuharullat
Kuharullat saavat maukkaan täytteen yrteistä ja parmesaanijuustosta. Pannulla paistetut kalarullat ovat viikonloppuruokaa parhaimmillaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Kuharullat
- 4 kuhafileetä
- ¼ tl suolaa ja rouhittua valkopippuria
Yrttitäyte:
- 1 dl hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi sitruunabasilikaa ja ruohosipulia
- 1 dl parmesaaniraastetta
paistamiseen:
- voita
Tillimuusi:
- 5 isoa jauhoista perunaa, esimerkiksi Rosamunda
- 50 g voita
- 1 dl kermaa
- 4 rkl hienonnettua tilliä
- ¼ tl suolaa
Kirvelikastike:
- 1 salottisipuli
- 2 dl valkoviiniä
- 1 dl kermaa
- ¼ tl suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 50 g voita
- 2 rkl hienonnettua kirveliä
Valmistusohje
Kuharullat tehdään helposti näin:
1. Tee kalafileiden ruotojonojen kummallekin puolelle viilto ja leikkaa ne irti. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Hienonna yrtit ja sekoita parmesaaniraasteen kanssa tasaiseksi karkeaksi tahnaksi. Nosta fileille yrtti juustoseosta, kietaise fileet rullalle ja kiinnitä cocktailtikuilla tai sido ohuella puuvillalangalla.
2. Valmista muusi. Keitä kuoritut perunat suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja survo tasaiseksi. Vatkaa kuohkeaksi voin, kerman ja tillin kanssa. Mausta ripauksella suolaa.
3. Valmista kastike. Hienonna salottisipuli hyvin hienoksi ja keitä valkoviinin kanssa muutama minuutti. Lisää kerma ja keitä kastiketta hetki kokoon. Vatkaa joukkoon kylmät voinokareet ja hienonnettu kirveli.
4. Paista kalakääröt voissa. Nosta kansi tai folio pannun päälle, jotta kalakääröt kypsyvät myös sisältä. Tarjoa tillimuusin ja kirvelikastikkeen kanssa.
Katso myös: Kuha kuuluu ruokakalojen kermaan
Katso myös Anna.fi/ruoka: Kuhafilee x 3 – nopea kalaruoka arkeen ja viikonloppuun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yrttitäytetyt kuharullat