Lohipihvit
Lohipihvit syntyvät pikapikaa keitetyistä perunoista, uunilohen jämistä, tuorejuustosta sekä kanamunista ja paistuvat pannulla meheviksi. Kala ja peruna antavat maustamiselle mahdollisuuksia. Anna mielikuvituksen lentää.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Lohipihvit
- 300 g kypsää kirjolohta
- 4 keitettyä perunaa
- 200 g valkosipulituorejuustoa
- 2 kananmunaa
Lisäksi
- 2 dl korppujauhoja
Paistaminen
- 20 g voita
Sitruunadippi
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl maitoa
- ½ sitruunaa
Valmistusohje
Lohipihvit valmistuvat helposti näin:
- Nosta lohipala monitoimikoneeseen ilman nahkaa, tarkistaen ensin, ettei siinä ole ruotoja. Nosta joukkoon perunat, tuorejuusto ja kananmunat. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.
- Levitä korppujauhot laakealle lautaselle. Muotoile kostutetuin käsin massasta pihvejä ja kasta korppujauhoissa molemmin puolin. Paista lohipihvit voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi.
- Nosta majoneesi ja maito kulhoon ja raasta joukkoon puolikkaan sitruunan kuori. Purista joukkoon noin 1 rkl mehua ja sekoita ainekset. Loput mehut voit puristaa pihvien päälle uunista tulon jälkeen.
Vinkki! Lohipihvit syntyvät tähteistä. Valmista ensin maittava sitruunalohi uunissa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2024.
Lue myös Anna.fi: Chilillä maustetut kalapihvit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohipihvit