Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohipihvit

Lohipihvit syntyvät pikapikaa keitetyistä perunoista, uunilohen jämistä, tuorejuustosta sekä kanamunista ja paistuvat pannulla meheviksi. Kala ja peruna antavat maustamiselle mahdollisuuksia. Anna mielikuvituksen lentää.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lohipihvit

  • 300 g kypsää kirjolohta
  • 4 keitettyä perunaa
  • 200 g valkosipulituorejuustoa
  • 2 kananmunaa

Lisäksi

  • 2 dl korppujauhoja

Paistaminen

  • 20 g voita

Sitruunadippi

  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl maitoa
  • ½ sitruunaa

Valmistusohje

Lohipihvit valmistuvat helposti näin:

  1. Nosta lohipala monitoimikoneeseen ilman nahkaa, tarkistaen ensin, ettei siinä ole ruotoja. Nosta joukkoon perunat, tuorejuusto ja kananmunat. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.
  2. Levitä korppujauhot laakealle lautaselle. Muotoile kostutetuin käsin massasta pihvejä ja kasta korppujauhoissa molemmin puolin. Paista lohipihvit voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi.
  3. Nosta majoneesi ja maito kulhoon ja raasta joukkoon puolikkaan sitruunan kuori. Purista joukkoon noin 1 rkl mehua ja sekoita ainekset. Loput mehut voit puristaa pihvien päälle uunista tulon jälkeen.

Vinkki! Lohipihvit syntyvät tähteistä. Valmista ensin maittava sitruunalohi uunissa.

lohipihvit
Lohipihvit syntyvät tähteistä. Uunilohi ja perunat saavat pihveissä uuden elämän.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2024.

Lue myös Anna.fi: Chilillä maustetut kalapihvit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohipihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.