Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalakulho

Korealaisista mauista inspiroitunut kalakulho vie taatusti nälän. Kulhon pohjana on kotimainen ohra, proteiinina on säilykesärki.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Maustettu ohra

  • 4 ½ dl ruokaohraa
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa

Lisäksi

  • 3 väriporkkanaa
  • 1 parsakaali
  • 3 kevätsipulia
  • 2 punaista chiliä
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 prk (275/180 g) Järkisärki chili -kalasäilykettä
  • 150 g hapiskimchiä tai kimchiä (Rasilainen)

Valmistusohje

Kalakulho valmistuu helposti näin:

  1. Valmista ohra pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuori porkkanat ja höylää ne suikaleiksi kuorimaveitsellä. Pese ja raasta parsakaali kolmioraastimen isoimmalla terällä, kovan varren voi hienontaa myös veitsellä. Voit jättää pieniä parsakaalin kukintoja kokonaiseksi. Viipaloi kevätsipulit ja chilit. Hienonna lehtipersilja.
  3. Kumoa ohra isoon kulhoon ja mausta seesamiöljyllä ja riisiviinietikalla. Lisää raastettu parsakaali ja hienonnettu persilja. Sekoita ja jaa seos kulhoihin.
  4. Nostele ohraseoksen päälle kalasäilykettä, kimchiä ja porkkanoita. Viimeistele kalakulho kevätsipulilla ja chiliviipaleilla.

Vinkki! Särkisäilykkeestä syntyy myös herkullinen särki-perunalaatikko.

kalakulho
Kalakulho tehdään kotimaisista raaka-aineista, mutta makumaailma lainataan Koreasta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2024

Lue myös Anna.fi: Kalasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalakulho

Sinun täytyy kommentoidaksesi.