Kalakulho
Korealaisista mauista inspiroitunut kalakulho vie taatusti nälän. Kulhon pohjana on kotimainen ohra, proteiinina on säilykesärki.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Maustettu ohra
- 4 ½ dl ruokaohraa
- 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
Lisäksi
- 3 väriporkkanaa
- 1 parsakaali
- 3 kevätsipulia
- 2 punaista chiliä
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 1 prk (275/180 g) Järkisärki chili -kalasäilykettä
- 150 g hapiskimchiä tai kimchiä (Rasilainen)
Valmistusohje
Kalakulho valmistuu helposti näin:
- Valmista ohra pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori porkkanat ja höylää ne suikaleiksi kuorimaveitsellä. Pese ja raasta parsakaali kolmioraastimen isoimmalla terällä, kovan varren voi hienontaa myös veitsellä. Voit jättää pieniä parsakaalin kukintoja kokonaiseksi. Viipaloi kevätsipulit ja chilit. Hienonna lehtipersilja.
- Kumoa ohra isoon kulhoon ja mausta seesamiöljyllä ja riisiviinietikalla. Lisää raastettu parsakaali ja hienonnettu persilja. Sekoita ja jaa seos kulhoihin.
- Nostele ohraseoksen päälle kalasäilykettä, kimchiä ja porkkanoita. Viimeistele kalakulho kevätsipulilla ja chiliviipaleilla.
Vinkki! Särkisäilykkeestä syntyy myös herkullinen särki-perunalaatikko.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2024
Lue myös Anna.fi: Kalasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalakulho