Banaanipikkuleivät
Banaanipikkuleivät ovat miedonmakuisia pikkuleipiä, jotka saavat makua pinnalle ripotellusta kanelisokerista tai suklaarouheesta. Banaanipikkuleivät voi leipoa piparkakkujen tapaan eri mallisiksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 60 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 300 g voita tai laktoositonta margariinia
- 150 g sokeria
- 1 kananmuna
- 2.5 dl banaanisosetta
- 2 tl vanilliinisokeria
- 1 tl kardemummaa
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 dl ruisjauhoja
- 7 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuori, pilko ja soseuta banaanit. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää voi-sokerivaahtoon muna ja banaanisose. Lisää lopuksi joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Painele taikina kelmun päälle levyksi ja nosta se jääkaappiin 4 tunniksi. Jos taikina on liian pehmeää leivottavaksi hiero siihen vielä pöydällä jauhoja, jotta saat siitä sopivaa. Painele taikina kädellä tai kauli noin 0,7 cm:n paksuiseksi levyksi.
4. Ota taikinasta pikkuleipiä haluamallasi piparkakkumuotilla ja nosta ne leivinpaperille uunipellille.
5. Voitele banaanipikkuleivät munalla ja ripottele päälle raesokeria tai painele pikkuleipiin suklaatippoja tai pieniä suklaapaloja. Paista banaanipikkuleivät 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Resepti: Heljä Liikkanen, Kouvola
EDIT: ohjetta on editoitu 23.8.2021. Uuni kuumennetaan viimeiseksi, ei ennen taikinan pakastimeen laittoa.
Kokeile myös muita maukkaita pikkuleipäreseptejä: Rapeat piparit Lumitähdet Suklaasuupalat Ruoka.fi: Luumu-kookossydämet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Banaanipikkuleivät
Onko joku tehnyt näitä juuri tuon ohjeen mukaan eli aloittaa työt uunin kuumentamisella ? Uuni on turhaan päällä noin 5 tuntia jotainrajaa ohjeistuksiin.
No ei menneet ohjeet ihan putkeen. Ensin lämmitetään uuni ja sitten odotetaan monta tuntia taikina jääkaapissa.
Sekoitetaan kuivat aineet (mihin meillä luetaan myös sokeri) ja sitten neuvotaan että sokeri olisikin pitänyt vaahdotaan munan kanssa. Aika hankalaa sitä on noista jauhoista enää erottaa. Kyllä harmittaa. Saa nähdä onnistuuko.
Ei maksa vaivaa!!😏
Tuo ohje on sopiva, jos leipoja käyttää leivinuunia 😂
Miksei tätä ohjetta ole vieläkään korjattu?!? Harmi kun en lukenut kommentteja ensin. Minkä ihmeen takia annetaan alussa kuva, että taikina on menossa uuniin pian???
Ohje on korjattu 23.8.2021. Uuni kuumennetaan 200 asteeseen, kun pikkuleipätaikina on nostettu pois pakastimesta. Ei ennen pakastimeen laittoa.
Missä vaiheessa taikina laitetaan pakastimeen? Ohjeessa on kerrottu vain jääkaappiin laittamisesta. Nyt ei taida Kotilieden ruokatoimitus olla ajatuksella mukana.