Gremolatabroileri

Gremolatabroileri 

60+
min
2
4 annosta
yli 60 min
  • 2
  • 2

Ainekset

4 broilerifileetä
2 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria
4 isoa valkosipulinkynttä
tilkka vettä
200 g miniluumutomaatteja
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 tl ruokosokeria

Gremolata

1 dl mantelijauhoa
1 rkl paistolientä
sitruunan raastettu kuori
ruukullinen basilikan lehtiä
ruukullinen lehtipersiljaa

Valmistusohje

Gremolatabroileri on helppo broileriruoka, joka tuo mieleen Italian auringon. Italian yrtit, paahdetut tomaatit ja mantelinen gremolatakuorrutus loihtivat broileriin makua ja väriä.

1. Ruskista fileet ja valkosipuli kevyesti pannulla. Siirrä lihapalat ja valkosipulit uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta tilkka vettä pannussa ja kaada maukas liemi uunivuokaan. Kaada tomaatit vuokaan ja mausta ne suolalla, pippurilla ja sokerilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

2. Sekoita tilkka paistolientä, sitruunankuori ja silputut yrtit mantelijauhoon. Ripota seos broileripalojen päälle ja kypsennä vielä 15 minuuttia.

Kokeile myös muita maukkaita broileriruokia:
Aasialaiset broilerinkoivet
Kanacurry
Sitruunainen uunibroileri
Ruoka.fi: Pestobroileri

Kuva: Riikka Hurri/OM-arkisto