Hedelmäiset joulupullat
Hedelmäiset joulupullat tuovat tuoksullaan joulun kotiin. Näissä juhlapullien maku on mantelisen pehmeä, sitä täydentävät kuivatut hedelmät ja pähkinät.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
Ainekset
juuritaikina:
- 2 dl maitoa
- noin ½ dl cocktailkirsikoiden lientä
- 25 g hiivaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 1/6 tl muskottipähkinää
- 5 dl vehnäjauhoja
Taikina:
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 150 g mantelimassaa
- 4 dl silputtuja hedelmiä ja pähkinöitä
- (punaisia cocktailkirsikoita)
- 5 dl vehnäjauhoja
- voiteluun:
- noin 100 g sulatettua voita
pinnalle:
- noin 2 dl tomusokeria
Valmistusohje
Hedelmäiset joulupullat leivotaan helposti näin:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää kirsikoiden liemi, hiiva, mausteet ja juuritaikinaan tarvittavat jauhot. Anna nousta noin 20 minuuttia.
Silppua cocktailkirsikat ja erilaisia kuivahedelmiä ja pähkinöitä makusi mukaan. Sekoita pehmeä rasva, sokeri ja mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää rasvaseos, hedelmät ja loput jauhot taikinaan. Anna kohota taas 20 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan. Leikkaa pieniksi paloiksi ja pyöritä pulliksi. Anna kohota noin 15 minuuttia ja paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Voitele kuumat pullat voisulalla ja seulo päälle tomusokeria.
Vinkki: Voit lisätä taikinaan myös kuivattuja viikunoita, taateleita, aprikooseja, luumuja, sukaattia, hillottua appelsiinikuorta, pistaasimantelia, saksanpähkinää tai pekaanipähkinää
Lue myös Anna.fi: Täydellinen pullataikina vaatii kolme vaihetta – parhaat vinkit pullataikinan tekoon
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäiset joulupullat