Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hedelmäiset joulupullat

Hedelmäiset joulupullat tuovat tuoksullaan joulun kotiin. Näissä juhlapullien maku on mantelisen pehmeä, sitä täydentävät kuivatut hedelmät ja pähkinät.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

juuritaikina:

  • 2 dl maitoa
  • noin ½ dl cocktailkirsikoiden lientä
  • 25 g hiivaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/6 tl muskottipähkinää
  • 5 dl vehnäjauhoja

Taikina:

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 150 g mantelimassaa
  • 4 dl silputtuja hedelmiä ja pähkinöitä
  • (punaisia cocktailkirsikoita)
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • voiteluun:
  • noin 100 g sulatettua voita

pinnalle:

  • noin 2 dl tomusokeria

Valmistusohje

Hedelmäiset joulupullat leivotaan helposti näin:

Hedelmäiset joulupullat

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää kirsikoiden liemi, hiiva, mausteet ja juuritaikinaan tarvittavat jauhot. Anna nousta noin 20 minuuttia.

Silppua cocktailkirsikat ja erilaisia kuivahedelmiä ja pähkinöitä makusi mukaan. Sekoita pehmeä rasva, sokeri ja mantelimassa sähkövatkaimella. Lisää rasvaseos, hedelmät ja loput jauhot taikinaan. Anna kohota taas 20 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan. Leikkaa pieniksi paloiksi ja pyöritä pulliksi. Anna kohota noin 15 minuuttia ja paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Voitele kuumat pullat voisulalla ja seulo päälle tomusokeria.

Vinkki: Voit lisätä taikinaan myös kuivattuja viikunoita, taateleita, aprikooseja, luumuja, sukaattia, hillottua appelsiinikuorta, pistaasimantelia, saksanpähkinää tai pekaanipähkinää

Lue myös Anna.fi: Täydellinen pullataikina vaatii kolme vaihetta – parhaat vinkit pullataikinan tekoon


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hedelmäiset joulupullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.