Kalkkunakiusaus

60+
min
1
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

1 kg suikaloitua perunaa
400 g marinoitua kalkkunaa suikaleina
1 pieni sipuli
1 rkl voita
0.5 l vettä
1 kanaliemikuutio
1-2 dl kermaa
0.5 dl vehnäjauhoja
1-2 tl rakuunaa
pippuriseosta
0,5-1 tl currya

Valmistusohje

  1. Kuori perunat kylmään veteen. Leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi voideltuun uunivuokaan.
  2. Kääntele marinoidut kalkkunasuikaleet pannulla ja lisää hienonnettu sipuli ja anna sipulien kypsyä läpikuultaviksi. Kaada suikaleet perunoiden joukkoon.
  3. Sulata voi pannussa, lisää vehnäjauhot ja sekoita joukkoon vettä ja kanaliemikuutio ja hetken kuluttua kermaa. Mausta kastike rakuunalla, pippuriseoksella ja currylla ja kaada perunasuikaleiden päälle.
  4. Kypsennä 175 asteessa 1-1,5 tuntia. Pienennä lämpöä loppuvaiheessa.
  • Kiusauksen ovat kehitelleet Haukiputaan Ammattioppilaitoksen ruokapalveluosaston henkilökunta. Kiusauksessa käytetty marinoitu kalkkunasuikale on Ylikiimingin Kalkkunajalosteelta.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Kotiliesi
  • 1