Maittavat kiusaukset ovat helppoa kotiruokaa – 5 reseptiä klassikoita ja uusia makuja

Perinteiset kiusaukset ovat maukasta kotiruokaa, jota on nautittu jo sukupolvien ajan. Laatikkoruoat muhivat uunin lämmössä kypsiksi kuin huomaamatta ja lopputulos on taatusti odottamisen arvoinen!

Ihastuttava sienikiusaus valmistuu näppärästi valmiista peruna-sipuliseoksesta. Ainoastaan suppilovahverot tulee puhdistaa, pilkkoa ja paistaa. Perunasuikaleet ja kypsennetyt sienet kaadetaan uunivuokaan yhdessä parmesaaniraasteella maustetun ruokakerman kanssa. Tunnin kuluttua keittiöön leijailee valmiin ruoan vastustamaton tuoksu.

Merimiehen kiusaus

Merimiehen kiusauksessa yhdistyvät kylmäsavulohi ja katkaravut. Mielenkiintoisen lisän kiusaukseen tuo maustekurkku, jonka etikkaisuus piristää laatikkoruokaa mukavasti. Lopputuloksesta tulee erityisen täyteläinen, kun perunasuikaleet saavat seurakseen sekä kermaa että sulatejuustoa. Kevennetyssä versiossa kerma korvataan maidolla.

Perinteinen kinkkukiusaus on klassikko vailla vertaa. Kotikokki pääsee suikalointitalkoisiin, sillä perunoiden lisäksi käsittelyyn joutuvat palsternakka, porkkana, selleri ja fenkoli. Kasvisten lisäksi herkkuun tulee tietysti palvikinkkua, ruokakermaa ja juustoraastetta. Kun esivalmistelut on tehty ja kiusaus on uunissa, voi kokki hengähtää tunnin ajan ennen ruokailuhetkeä.

janssoninkiusaus

Voimakkaan makuiset anjovisfileet maustavat herkullisen janssoninkiusauksen. Tällä kertaa mukaan lisätään myös mätitahnaa lisämakua tuomaan. Perinteiseen tapaan kiusaus valmistetaan perunasuikaleista ja kuohukermasta, joten nälkä lähtee takuuvarmasti tuhtia laatikkoruokaa syödessä.

Oletko koskaan kokeillut viehättävää kalkkunakiusausta? Marinoidut kalkkunasuikaleet ja curry takaavat, että laatikkoruoassa on rutkasti makua. Kiusauksesta tulee asteen verran kevyempi, kun kerman lisäksi uunivuokaan kaadetaan maukasta kanalientä. Vehnäjauhojen ansiosta lopputuloksesta ei tule vetinen, vaan lopputulos maistuu samettisen täyteläiseltä.

Herkullisia laatikko- ja pataruokia:
Pataruokaa – kerralla koko ateria
Helppoa arkiruokaa: laatikot ja kiusaukset
Pataruokien parhaat klassikot
Pataruoka maistuu pakkasella
Ruoka.fi: Makaronilaatikko pannulla

Keskustelu

Kommentoi juttua: Maittavat kiusaukset ovat helppoa kotiruokaa – 5 reseptiä klassikoita ja uusia makuja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X