Luumukiisseli

  • Valmistusaika:
    Alle 30 min
  • Ateriatyyppi: Aamiainen, väli- tai iltapala, Muut aamu-, väli- tai iltapalat
  • Erikoisruokavaliot: Maidoton, Gluteeniton, Kasvis, Vegaani
Luumukiisseli

Ainesosat

Määrä Aines
2 pussiakivettömiä luumuja
1 lvettä
noin 1 dlsokeria tai fariinisokeria
1kanelitanko
ripaussuolaa
2 dlmustaherukkamehua
3 rklperunajauhoja

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Liota luumut sokerilla maustetussa vedessä yön yli.
  2. Keitä luumut kanelitangolla maustettuna pehmeiksi ja pulleiksi. Keittoaika riippuu luumuista. Nosta pehmeät luumut reikäkauhalla liemestä tarjoiluastiaan.
  3. Sekoita mehu ja perunajauhot hyvin keskenään ja kaada keitinliemeen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna liemi uudelleen kiehumapisteeseen sekoittaen kiisseliä vaikka kahdeksikon muotoisesti puuhaarukalla kevyesti pitkin kattilan pohjaa. Lisää ripaus suolaa kiisselin makua syventämään. Anna kiisselin kiehahtaa ja hiukan kuplia, kunnes kiisseli selvästi kirkastuu ja sakenee, mutta älä enää sekoittele, muuten kiisseli herkästi sitkistyy.
  4. Kaada kiisseli luumujen päälle, poista kanelitanko ja ripottele kiisselin pinnalle hiukan sokeria, niin siihen ei muodostu kalvomaista pintaa.
  5. Tarjoa kiisseli kylmänä joulupuuron, maidon tai kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 7 kertaa
  • Katsottu: 31947 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 63

Viestit 3

26.10.2009 klo.15:36
svatte

svatte

gut

Vastaa
23.1.2010 klo.22:0

Ihana vanhanajan kiisseli.

Vastaa
15.12.2013 klo.21:17
jobi

jobi

nam

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu