Maisemakahvilan raparperipiirakka

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Annoksia: 20
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Pullat, tortut ja piirakat, Jälkiruoat, Paistokset
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Maisemakahvilan raparperipiirakka

Ainesosat

Määrä Aines
muruseos:
8 dlvehnäjauhoja
3 dlsokeria
2 tlleivinjauhetta
2 tlsoodaa
2 tlvaniljasokeria
250 gvoisulaa
pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dlpiimää
1kananmuna
täyte:
1 lraparperipaloja
2 tölkkiärahkaa (2 x 250 g)
2 dlsokeria
2kananmunaa
3 tlvaniljasokeria
pinnalle:
noin 1/3muruseoksesta

Lisätietoja:

Valmistusohje

Maisemakahvilan raparperipiirakka on herkullinen ja helposti muunneltava piirakkaresepti, joka hurmaa poikkeuksetta niin leipurit kuin kyläilijätkin.

1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.

4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa Maisemakahvilan raparperipiirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.

VINKKI: Toisen maitorahkan voi korvata sitruuna- tai omenakanelirahkalla.

Maisemakahvilan raparperipiirakan reseptin antoi Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsy.

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 230 kertaa
  • Katsottu: 255954 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 32

14.1.2010 klo.9:36
Varvas

Varvas

Aivan ihana,olen tehnyt sitä myös maustamattomasta jugurtista ja persikasta,karpaloista.Paras ,mitä tiedän

Vastaa
24.5.2010 klo.19:34
Lienuska

Lienuska

Paras piirakka.Toimii.Toimii myös eri marjojen ja hedelmien kera.
Hyvää myös valkosuklaa-lime rahkan ja vanillan kanssa.
Hyyväää.

Vastaa
6.6.2010 klo.16:28
lyydia

lyydia

Todella maukas ja sopivan vanhanaikainen. Saan tulostaa ohjeen
lähes kaikille maistajille.

Vastaa
24.6.2010 klo.19:55
Into

Into

Tästä tuli ehdoton piirakkaykkönen! Todella helppo muunnella marjojen mukaan. Sokeria laitoin vähemmän kuin ohjeessa, mutta makukysymys.

Vastaa
8.7.2010 klo.23:39
Vierailija

Vierailija

Tämä on niin ihanaa piirakkaa, että on ihan pakko kirjoittaa kehuja, vaikka en niin yleensä tee!

Vastaa
13.7.2010 klo.9:35
Leipuri

Leipuri

Aivan ihanaa :) Teen toistekin!

Vastaa
23.6.2011 klo.10:31
Amatööri

Amatööri

Huippua! Tehdään jo toista kesää piirakkaa tällä ohjeella. Todella monta pellillistä kesässä tulee tehtyä ja kaikki tykkää!

Vastaa
23.6.2011 klo.21:15

Kokeiltava on tämäkin raparperiherkku . Resepti tuntuu jotenkin tutulta. Maku on itse kokeiltava nyt Juhannuksena mökillä.

Vastaa
30.7.2011 klo.19:49

kiitos ohjeesta

Vastaa
8.11.2011 klo.12:40
joo-o

joo-o

Toimii hyvin myös karpalon kanssa…

Vastaa
13.5.2012 klo.19:56
piirakka

piirakka

Resepti on tosi ihana, ja tuttu. Minun mummoni teki tätä jo silloin kun minä olin pieni eli n 40v sitten…. Ja edelleen maistuu, meillä tämä aukaisee raparperikauden, mummu laittoi raparperit kattilaan vesitilkkaan ja pikkuisen sokeria mukaan ja kiehautti ne, ja sitten laittoi piirakkapohjalle. Niin teen minäkin, kun en tykkää raparperinpaloista, hrr. Ja yleensä käytän alkuperäisen ohjeen mukaan kermaviiliä rahkan sijaan. Nam ja kohta, ihan kohta tätä taas leivotaan.

Vastaa
7.6.2012 klo.9:31
heta

heta

Olen monena kesänä nauttinut piirakkaa Maisemakahvilassa,ja nyt sain reseptin!Kiitos!

Vastaa
27.6.2012 klo.10:40
koti-isä

koti-isä

En oikein ikinä ole välittänyt raparperistä, mutta nyt löytyi sellainen ohje, joka maistuu!!

Viipaloin raparperit monitoimikoneen ohuella viipalointiterällä, tuli tosi hyviä:))

Vastaa
2.7.2012 klo.10:15
paras ikin...

paras ikin...

ihanaa ihanaa on tämä raparperipiirakka ,laitoin mukaan myös vähän mansikoita ,syöjiltä tulee kehuja,maistuu.

Vastaa
29.7.2012 klo.13:18
piirakkafa...

piirakkafa...

Paljon oon piirakoita leiponut , tämä on kyllä ehdoton suosikki.
Maisemakahvilassa on kaikki kahvileivä erityisen hyviä

Vastaa
28.8.2012 klo.23:14
päppe

päppe

TOSI TOSI HYVÄÄ!!Teen jatkossakin tämän ohjeen mukaan.Vieraatkin kehui =))

Vastaa
21.3.2013 klo.22:4
jatta-48

jatta-48

Olen ihastunut ikihyviksi tähän piirakkaan. Tänään tein muuten ohjeen mukaan, mutta laitoin jauhojen tilalle glueettomia jauhoja. lopputulos oli ehdottoman hyvä, kannattaa kokeilla.
Uusi ohje keliaatikoille.
IHANA

Vastaa
9.4.2013 klo.18:46
Sanni85

Sanni85

Minkä kokoinen uunipannu on kyseessä? Ajattelin tehdä pellillisen mulla on 60cm uuni niin.. Apua.

Vastaa
25.6.2013 klo.17:53
Ullan unel...

Ullan unel...

Oi että, kuinka hyvää oli! Täytyypi tehdä uudestaan ja vieläpä tuplasatsina :-)

Vastaa
29.6.2013 klo.11:6
Mami84

Mami84

Puolitin ohjeen ja tein piirasvuokaan (24cm halkaisijaltaan), jumalaisen hyvä resepti. tästä tulee vakiopiirakka, johon muuntelen täytettä sesongin mukaan!! :)

Vastaa
6.6.2014 klo.18:54
Huippuhyvä...

Huippuhyvä...

Tällä ohjeella tuli uunipellillinen.

Vastaa
12.6.2014 klo.22:4
Toopeko?

Toopeko?

Ihmettelen kyllä miten tuo määrä pohjataikinaa riittää pellilliseen vai onko meidän standardiuunissa jotenkin normia isommat pellit?

Täytettä kyllä tuli niin paljon, että olisi pitänyt pellillä paistaa, mutta taikinaa oli liki puolet liian vähän vaikka tein ohjeen mukaan.

Vastaa
13.6.2014 klo.11:22
jennimamma

jennimamma

näyttää herkulliselta, ei ollut piimää joten käytin rahkaa piimän sijaan ja korvasin 3dl jauhoista kaurahiutaleilla jotta taikinasta tuli enempi murutaikina, nam nam nyt paistos uunissa ja odotellaan

Vastaa
27.6.2014 klo.21:32
Juhannusmu...

Juhannusmu...

Olipa hyvä ja maistui isolle porukalle juhannuksena kaikenikäisille, teen taatusti toistekin.

Vastaa
28.6.2014 klo.19:51
maaze

maaze

Kokeilin ensimmäisen kerran, todella hyväää:)

Vastaa
4.7.2014 klo.6:29
Kesän laps...

Kesän laps...

Olipa todella hyvää, nam. Kiitos ohjeesta.

Vastaa
6.7.2014 klo.17:5
Pieru

Pieru

Miksi reseptissä käytetään sanaa ”uunipannu”?
Pellillinen tästä tulee.

Vastaa
11.7.2014 klo.15:5
Neitonen

Neitonen

Voisikohan piimän korvata jollakin? Vinkkejä tai kokemuksia?

Vastaa
11.7.2014 klo.19:10
tte

tte

Laita piimän tilalle kermaviiliä… niin olen tehnyt vuosikaudet, nytkin piirakka uunissa :)

Vastaa
19.7.2014 klo.10:17
Alluteet

Alluteet

Piirakka oli hyväää kun laittaa mansikoita ja raparperiä

Vastaa
23.8.2014 klo.11:14
Sisu

Sisu

Itse korvaan piimän hedelmäpommijogurtilla tai vaniljajogurtilla. Parasta vaniljakastiketta Valio Vanilla täyteläisen pehmeä vaniljakastike.

Vastaa
15.9.2014 klo.18:15
ihan ok

ihan ok

On muuten hyvää mutta muruja kannattaa käyttää puolta vähemmän muruja pohjaa. sovellamme myös laittamalla vain 5 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kura hiutaleita ja 1 dl pellavan simeniä. mutta on kyllä hyväääääääää :DDDD

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu