Makkarakeitto
Maukas makkarakeitto on perinteinen kotiruoka. Keitto-ohjeella syntyy myös herkullinen nakkikeitto.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Makkarakeitto
- 6-8 perunaa
- 2 porkkanaa
- pala purjoa
- 3 l vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 6 maustepippuria
- 1 lenkkimakkara tai 1pk nakkeja
- persiljaa
Valmistusohje
Makkarakeitto tehdään näin:
1. Paloittele kasvikset kuutioiksi ja laita kypsymään kiehuvaan liemikuutiolla maustettuun veteen. Lisää maustepippurit.
2. Leikkaa makkara halki ja viipaleiksi. Makkarapalat voit paahtaa kevyesti teflonpannussa, niin ne saavat vähän väriä. Lisää makkarat lähes valmiiseen keittoon. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa. Tarjoa kuumana ruisleivän ja piimän kanssa.
Ohje: Kaija Manninen, Helsinki
Katso myös: Makkara-lehtikaalikeitto
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Makkarakastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Makkarakeitto