Mausteinen glögi
Punaviinista, mustaherukkamehusta ja jouluisista mausteista syntyy tämä ihanasti lämmittävä, mausteinen glögi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Mausteinen glögi:
- 3 dl viinimarjamehua
- 2 dl sokeria
- 5 dl vettä
- kanelitanko
- pala kuivattua inkivääriä
- 1 rkl kardemumman siemeniä
- 1 rkl mausteneilikoita
- pullo punaviiniä
- (2 dl kirkasta viinaa, konjakkia tai portviiniä)
Laseihin:
- kuorittuja manteleita
- rusinoita
Valmistusohje
- Mittaa mehu, vesi, sokeri ja mausteet kattilaan. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Siivilöi mausteet mehusta.
- Kuumenna mehu ja kaada joukkoon alkoholi. Lämmitä, älä keitä. Kaada mausteinen glögi laseihin rusinoiden ja mantelien päälle. Tarjoa glögi kuumana.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteinen glögi