Munkit

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Muut makeat
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Munkit

Ainesosat

Määrä Aines
Taikina:
3 dlvettä tai maitoa
25 gtuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
1/2- 3/4 tlsuolaa
3/4 dlsokeria
 (1 kananmuna)
8,5 dlvehnäjauhoja
75 gvoita tai margariinia
 kypsentämiseen:
 ruokaöljyä
 pintaan:
 sokeria, kanelisokeria tai tomusokeria ja mansikkamehua

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi. Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista. Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.
  2. Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna. Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.
  3. Lisää vehnäjauhot. Alusta taikina pehmeäksi. Lisää lopuksi pehmeä rasva.
  4. Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä. Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.
  5. Kuumenna öljy pienessä padassa. Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki. Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea. Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.
  6. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria. Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen. Tarjoa munkit vastapaistettuina.
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 58 kertaa
  • Katsottu: 86081 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 20

4.4.2010 klo.18:42
KävipäKerr...

KävipäKerr...

Onnistuneita tuli ja kehtasi tarjota.. :) Delicious!

Vastaa
16.4.2010 klo.10:29

noi on todella hyvännäköisiä ja tottakai noit kehtaa tarjota ku ne on ammattilaisen näkösiäkin=)

Vastaa
28.4.2010 klo.8:21
Kerttu Lep...

Kerttu Lep...

Näitä pitää kokeilla

Vastaa
30.4.2010 klo.18:25
munkkimunk...

munkkimunk...

tehtii munkkei koulus , nyt ajattelin ite kokeilla . katotaan millaset niist tulee , toivotaan parast kosk en ole kovin hyvä leipuri :D

Vastaa
2.5.2010 klo.10:7
Henrik

Henrik

Pyörittelimme hieman reiluja pingispalloja joita taikinasta syntyi 20kpl. Kiitos hyvästä reseptistä. Hienosti toimi.

Vastaa
28.8.2010 klo.9:1
Isä poikie...

Isä poikie...

Minusta ohjeessa pitäisi olla mainita että taikinan tulisi kohota jonkin aikaa ennen kun alkaa pyörittelemään palloja, sillä muutoin se tarttuu käsiin ja joka paikkaan kun terva. Ensi kerralla muistan lisätä kaardemumman mauksi.

Vastaa
29.4.2011 klo.22:13
kokemusta

kokemusta

Kokeilkaapa vichy vettä maidon sijasta ,tosi hyviä munkkia ,eikä kanan munia ollenkaan ,

Vastaa
24.4.2012 klo.6:33
Ammatilain...

Ammatilain...

Otakaa hiiva, maito, jauho, ja sokeria se on paras :))

Vastaa
29.4.2012 klo.19:9
eevmh

eevmh

Onnistui oikein hyvin!

Vastaa
2.5.2012 klo.11:24
jossuuuuuu...

jossuuuuuu...

Onko noi munkit hyvii :))

Vastaa
2.5.2012 klo.11:24
lollero

lollero

Vappu on ihanaa aikaaa sillon voi pitäää hauskaaa :) !!

Vastaa
7.3.2013 klo.22:16
Munkiton

Munkiton

Koko satsi meni roskikseen. Syy lienee kokemattomassa kokissa, mutta ei reseptikään kovin montaa pistettä saa.

- ”Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea. ”
Eikö voisi sanoa suoraan lämpötilaa? Aika moni pallukka paloi säätäessä: sisältä raakoja ja ulkoa melkein palaneita. Eli voisitte antaa lämpötilan ja paistoajan, sitä voisi sitten itse paistaa vähän vähemmän tai kauemmin maun mukaan, mutta ainakin olisi jokin tuntuma.

- ” Alusta taikina pehmeäksi.”
Eipä tuossakaan lauseessa juuri infoa ole. Millä tekniikalla alustetaan?

Kuinka kauan suunnilleen kestää? Mistä tietää että on riittävän ”pehmeää”? Kun irtoaa kulhosta helposti? Tai kun taikina saa kiiltävän pinnan, tai …?
Kun olin saanut rasvan sopivan kuumaksi, niin homma luultavasti kaatui väärään alustamiseen. Pallukat halkesivat palasiksi paistuessaan rasvassa, ja suoraan roskikseen. Alustinko liikaa, tai liian vähän? Tämän reseptin perusteella en osaa sanoa.

Onneksi on allrecipes.com; eivät niidenkään reseptit aina onnistu, mutta yleensä ne ovat riittävän selkeitä että tietää mikä meni pieleen jos ei onnistu.

Vastaa
25.4.2013 klo.18:27
Tyytyväine...

Tyytyväine...

Tein tuplamäärän munkkirinkilöitä ajoissa testatakseni reseptin ennen vappua. Paistoin auringonkukkaöljyssä ja perheeni 4 miestä söivät viimeiset munkit yöllä ;) Eli onnistuivat ja saivat kehuja.

Vastaa
26.4.2013 klo.14:25
sirikissa

sirikissa

katso jostain ALOITTELIN sivuilta ensin leipomisen alkeet,ei näillä sivuilla niin tarkkaan opeteta :P

Vastaa
26.4.2013 klo.14:28
sirikissa

sirikissa

siis nimimerkille * munkiton* viestiin tämä vastaus.

Vastaa
26.4.2013 klo.14:30
sirikissa

sirikissa

tuli todella hyviä munkkeja,lisäsin 2 kananmunaa,näin ainakin koulussa opetettiin että munkkitaikinassa pitää olla enemmän munia kun pullataikinassa :)

Vastaa
30.4.2013 klo.20:58
=)

=)

tosi hyvii oli ;>

Vastaa
30.4.2013 klo.20:58
maistoin k...

maistoin k...

terv. PS: aivan mahtavia

Vastaa
30.4.2013 klo.20:59
8==>

8==>

=) :D hyvän tuulen munkkeja

Vastaa
29.9.2013 klo.19:16
k

k

hyvä

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu