Munkit

Munkit 

60+
min
1
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

Taikina:

3 dl vettä tai maitoa
25 g tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
1/2- 3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
(1 kananmuna)
8.5 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia
kypsentämiseen:
ruokaöljyä
pintaan:
sokeria, kanelisokeria tai tomusokeria ja mansikkamehua

Valmistusohje

  1. Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi. Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista. Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.
  2. Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna. Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.
  3. Lisää vehnäjauhot. Alusta taikina pehmeäksi. Lisää lopuksi pehmeä rasva.
  4. Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä. Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.
  5. Kuumenna öljy pienessä padassa. Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki. Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea. Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.
  6. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria. Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen. Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
23.4.2007
Kotiliesi
  • 1