Sima

Sima 

60
min
30-60 min

Ainekset

8 l vettä
500 g sokeria
500 g fariinisokeria
0.5 dl siirappia
2-3 sitruunaa
0.3 tl hiivaa
(10-15 humalaa)
(muutama viipale tuoretta inkivääriä)

Pulloihin:

rusinoita, sokeria

Valmistusohje

  1. Mittaa sokerit ja siirappi sankoon tai muuhun sopivaan astiaan. Pese sitruunat ja kuori keltaista kuorta joukkoon tai lisää vain kuoritut, viipaloidut sitruunat. Oman makunsa antavat humalan kukinnot tai inkivääriviipaleet.
  2. Kiehauta osa vedestä, kaada ainesten päälle ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää loput vedestä kylmänä. Lisää kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva pieneen nestemäärään liuotettuna. Sima saa käydä huoneenlämmössä 12-24 tuntia.
  3. Jaa puhtaisiin pulloihin vajaa teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Siivilöi juoma pulloihin. Sulje pullot ja säilytä jääkaapissa tai viileässä kellarissa. Sima on valmista riittävän viileässä säilytettynä viikon kuluttua ja parhaimmillaan kahden viikon kuluttua. Tarjoa kylmänä kesäjuomana. Simaa kannattaa tehdä pitkin kesää, jos vain on riittävän kylmät säilytystilat.

Tunnisteet

Avainsanat:
Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
27.04.2011
Kotiliesi