Reseptit
30-60 min

Sima

Itse tehty sima on vapun kuningasjuoma. Sen valmistaminen on helppoa, kunhan vain ajoitat siman teon oikein. Sima valmistuu viileässä lämpötilassa noin viikossa, huoneenlämmössä muutamassa päivässä. Simaan tarvitaan vettä, sokeria, hiivaa, sitruunoita ja rusinoita. Jos käytät fariinisokeria ja siirappia, tulee simasta tummempaa. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
8 l vettä
500 g sokeria
500 g fariinisokeria
0.5 dl siirappia
2-3 sitruunaa
0.3 tl hiivaa
(10-15 humalaa)
(muutama viipale tuoretta inkivääriä)

Pulloihin:

rusinoita, sokeria

Valmistusohje

  1. Mittaa sokerit ja siirappi sankoon tai muuhun sopivaan astiaan. Pese sitruunat ja kuori keltaista kuorta joukkoon tai lisää vain kuoritut, viipaloidut sitruunat. Oman makunsa antavat humalan kukinnot tai inkivääriviipaleet.
  2. Kiehauta osa vedestä, kaada ainesten päälle ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Lisää loput vedestä kylmänä. Lisää kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva pieneen nestemäärään liuotettuna. Sima saa käydä huoneenlämmössä 12-24 tuntia.
  3. Jaa puhtaisiin pulloihin vajaa teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Siivilöi sima pulloihin. Sulje pullot ja säilytä jääkaapissa tai viileässä kellarissa. Sima on valmista riittävän viileässä säilytettynä viikon kuluttua ja parhaimmillaan kahden viikon kuluttua. Tarjoa kylmänä kesäjuomana. Simaa kannattaa tehdä pitkin kevättä ja kesää, jos vain on riittävän kylmät säilytystilat.

donitsit

Siman kanssa maistuvat munkit, donitsit ja tippaleivät.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.