Sima ja vappumunkit
Reseptit
30-60 min
Kiitos

Sima

Itse tehty sima on vapun kuningasjuoma. Sen valmistaminen on helppoa, kunhan vain ajoitat siman teon oikein. Sima valmistuu viileässä lämpötilassa noin viikossa, huoneenlämmössä muutamassa päivässä. Simaan tarvitaan vettä, sokeria, hiivaa, sitruunoita ja rusinoita. Jos käytät fariinisokeria ja siirappia, tulee simasta tummempaa. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sima

500 g sokeria
500 g fariinisokeria
1/2 dl siirappia
2-3 sitruunaa
8 l vettä
1/3 tl tuorehiivaa

Lisäksi pulloihin

rusinoita
sokeria

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sima

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X