Puolukkamousse
Puolukkamousse sopii herkkuvälipalaksi tai viikonlopun jälkiruoaksi. Kirpeä puolukka ja makea valkosuklaa sopivat hyvin yhteen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Munaton
Ainekset
- 400 g puolukoita tai karpaloita
- ½ dl vettä
- 1 dl sokeria
- 5 liivatelehteä
- 100-130 g valkoista suklaata
- ½ dl kuohukermaa
- 500 g turkkilaista jogurttia
- 1.5 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- karpaloita tai puolukoita
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi, puolukat ja sokeri. Soseuta.
2. Liota liivatelehtiä viitisen minuuttia kylmässä vedessä. Puserra pehmenneet liivatelehdet ja sulata kuumaan puolukkasoseeseen.
3. Kuumenna valkosuklaa ja kerma mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
4. Vaahdota kerma ja mausta vaniljalla.
5. Sekoita hieman jäähtynyt puolukkaseos ja valkosuklaa jogurttiin. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada puolukkamousse tarjoilumaljaan ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Ripota puolukkamoussen pinnalle muutama karpalo tai puolukka. Seulo päälle tomusokeria.
Lue myös: Puolukka sopii leivontaan – maistuisiko marenkipiirakka tai piimäkakku? Katso myös muut ohjeet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkamousse