189516-puolukkapiirakka.jpg

Puolukka sopii leivontaan – maistuisiko marenkipiirakka, kääretorttu tai piimäkakku?

Punainen on syksyn muotiväri. Suuntaa siis ämpäri kourassa metsään ja leivo puolukkasaaliista makoisa piirakka, pirteä piimäkakku tai mausteinen kääretorttu.

Tämä puolukkapiirakka hunnutetaan makealla marengilla. Kun korvaat valkoisen sokerin ruokosokerilla ja osan jauhoista ruisjauhoilla, saat puolukka-marenkipiirakkaan mukavan rustiikkisen vivahteen.

puolukkainen piimäkakku

Puolukat tuovat luonnetta myös perinteiseen piimäkakkuun Tätä piparkakkumausteella lämpimäksi maustettua puolukka-piimäkakkua kannattaa maistella erityisesti pikkujoulukauden aikaan. Koska aromikas ruokosokeri ja rustiikki ruis ovat puolukan parhaimpia kavereita, niillä kannattaa korvata valkoinen sokeri ja osa vehnäjauhoista myös tässä ohjeessa.

puolukka-kinuskikakku

Puolukka-kinuskikakun väliin tulee kondensoitua maitoa ja päälle makeaa kinuskia, jotka kesyttävät puolukan kirpeyden. Lisää taikinan joukkoon manteijauhetta, niin lopputulos on supermehevä.

Puolukkakakkurulla

Tämä puolukkakääretorttu on täydellinen yhdistelmä lämpimiä mausteita, pehmeää täytettä ja kirpeitä marjoja. Kanelin ja piparkakunmakuisen kääretortun väliin rullataan makeaa voikreemiä ja pirteitä puolukoita. Nappaa resepti talteen erityisesti joulunaikaisia herkkuhetkiä varten.

puolukka-masariinipiirakka

Mantelimassalla mehevöitetty masariinitorttu on superhyvää jo sellaisenaan, mutta puolukat tekevät siitä vielä rutkasti parempaa. Puolukka-masariinitorttu katoaa syöjiensä suihin hetkessä viimeistä murua myöten.

puolukkamoussekakku

Pehmeä puolukkamoussekakku on herkkusuun valinta. Pohjaan ja pinnalle lisättävät makeat Daim-rakeet ja täytteessä hurmaava kinuskikastike ovat huippuhyvä makupari happamille marjoille.

Puolukka piristää myös näitä leivonnaisia:

Parhaat reseptit syksyn sadosta!

Helppo puolukkapiirakka

puolukka-rahkapiirakka

Puolukka-rahkapiirakka

puolukkakääretorttu

Puolukkaunelma

Ruoka.fi: Puolukkapullat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Puolukka sopii leivontaan – maistuisiko marenkipiirakka, kääretorttu tai piimäkakku?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X