Rosmariinileipä

Rosmariinileipä 

60+
min
10 annosta
yli 60 min

Ainekset

2.5 dl vettä
0.5 dl öljyä
puoli pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 dl spelttijauhoja
5 dl vehnäjauhoja

pinnalle:

öljyä
karkeaa suolaa myllystä
tai parmesaaniraastetta
tuoretta rosmariinia
tai kuivattua rosmariinia

Valmistusohje

 

  1. Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää öljy veden joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos nesteen joukkoon ja alusta pehmeä taikina. Painele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota puolisen tuntia.
  2. Sivele leivän pinta öljyllä. Rouhi pinnalle suolaa tai ripota parmesaania. Riivi rosmariinin lehtiä päälle ja paista leipää 200-asteisessa unissa noin 20 minuuttia.
10.4.2007
Kotiliesi