Soijapavut sitruunamarinadissa
Soijapavut keitetään ennen marinointia. Sitruunainen mausteliemi ja tilkka vaahterasiirappia viimeistelevät pavut herkuiksi. Käytä soijapapuja pataruokiin, salaatteihin tai kulhoruokiin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Soijapavut sitruunamarinadissa
- 5 dl keitettyjä soijapapuja
Sitruunamarinadi
- 1 kpl iso punasipuli tai purjo
- 2 kpl sitruunaa
- 4 rkl vaahterasiirappia
- 2 rkl vettä
- 1 rkl rouhittuja korianterinsiemeniä
- 1 tl yrttisuolaa
Valmistusohje
Soijapavut sitruunamarinadissa tehdään näin:
Soijapavut sitruunamarinadissa sopivat lisukkeeksi salaatteihin tai pokekulhoihin. Ennen soijapapujen marinointia, pavut keitetään.
- Näin keität soijapavut: Laita keittämistä edeltävänä päivänä 500 g soijapapuja likoon 1,5 litraan vettä, jossa on 1 rkl suolaa. Anna liota 12 tuntia. Kaada vesi pois. Laita pavut litraan puhdasta vettä. Lisää mausteeksi 1 tl suolaa, 2 laakerinlehteä, 2 lohkottua sipulia, 2 valkosipulinkynttä ja, jos haluat, muutama mausteneilikka. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla pari tuntia tai kunnes pavut ovat kypsiä.
- Tee sitten marinadi soijapavuille. Viipaloi punasipuli. Purista sitruunoista mehu. Sekoita marinadin ainekset ja kaada keitettyjen, valutettujen soijapapujen päälle.
- Anna soijapapujen maustua muutaman tunnin ajan viileässä ennen tarjoilua.
Vinkki: Tästä määrästä tulee 8 annosta. Mausta tarvittava määrä sitruunamarinadissa ja pakasta loput pavuista sopivina annoksina pataruokia ja kulhoruokia varten.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Papusalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Soijapavut sitruunamarinadissa