Tomaattikastike (Chunky Salsa)
Tomaattikastike, chunky salsa sopii toritillojen kanssa tarjottavaksi ja se on hyvää myös pastan, kasvis-, makkara- ja jauheliharuokien kastikkeena.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Tomaattikastike – Chunky Salsa
- 4 rkl öljyä
- 2 kpl keskikokoista sipulia tai 1 iso salottisipuli
- 1 kpl punainen tai vihreä paprika
- (poblano-, jalapeno- tai serranochiliä)
- 1-3 kpl valkosipulinkynttä
- 2 tlk tomaattimurskaa (500 g)
- muutama tippa tabascoa
- 0.3 tl suolaa
- 2 rkl korianteria
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Tomaattikastike (Chunky Salsa) tehdään näin:
Tomaattikastike saa tarvittaessa raikkautta limetin tai sitruunan mehusta. Jos valmistat kastikkeen tuoreista tomaateista, kalttaa ne ensin eli tee ristiviilto veitsellä tomaatin pintaan, kasta kiehuvaan veteen ja kuori tomaatit. Kastiketta voi pakastaa ja maustaa käytettäessä maun mukaan.
- Kuumenna öljy. Leikkaa sipulit, paprika ja valkosipulin kynnet hienoksi silpuksi tai ohuiksi viipaleiksi ja kuullota niitä 6-10 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää maun mukaan tuoretta, paahdettua ja kuorittua chiliä tai mausta kastike kypsymisen loppuvaiheessa tabascolla.
- Lisää survotut tomaatit ja mausteeksi suolaa, korianteria ja sokeria. Kiehauta ja anna kiehua ilman kantta miedolla lämmöllä 30 minuuttia tai, kunnes kastike sakenee.
- Nauti Chunky Salsa vaikkapa tortillakääröjen kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hurmaannu chilistä, kaakaosta, valkosipulista, korianterista… Näillä ohjeilla onnistut meksikolaisen keittiön herkuissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaattikastike (Chunky Salsa)