Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tomaattikastike (Chunky Salsa)

Tomaattikastike, chunky salsa sopii toritillojen kanssa tarjottavaksi ja se on hyvää myös pastan, kasvis-, makkara- ja jauheliharuokien kastikkeena.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Tomaattikastike – Chunky Salsa

  • 4 rkl öljyä
  • 2 kpl keskikokoista sipulia tai 1 iso salottisipuli
  • 1 kpl punainen tai vihreä paprika
  • (poblano-, jalapeno- tai serranochiliä)
  • 1-3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 tlk tomaattimurskaa (500 g)
  • muutama tippa tabascoa
  • 0.3 tl suolaa
  • 2 rkl korianteria
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Tomaattikastike (Chunky Salsa) tehdään näin:

Tomaattikastike saa tarvittaessa raikkautta limetin tai sitruunan mehusta. Jos valmistat kastikkeen tuoreista tomaateista, kalttaa ne ensin eli tee ristiviilto veitsellä tomaatin pintaan, kasta kiehuvaan veteen ja kuori tomaatit. Kastiketta voi pakastaa ja maustaa käytettäessä maun mukaan.

  1. Kuumenna öljy. Leikkaa sipulit, paprika ja valkosipulin kynnet hienoksi silpuksi tai ohuiksi viipaleiksi ja kuullota niitä 6-10 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää maun mukaan tuoretta, paahdettua ja kuorittua chiliä tai mausta kastike kypsymisen loppuvaiheessa tabascolla.
  2. Lisää survotut tomaatit ja mausteeksi suolaa, korianteria ja sokeria. Kiehauta ja anna kiehua ilman kantta miedolla lämmöllä 30 minuuttia tai, kunnes kastike sakenee.
  3. Nauti Chunky Salsa vaikkapa tortillakääröjen kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hurmaannu chilistä, kaakaosta, valkosipulista, korianterista… Näillä ohjeilla onnistut meksikolaisen keittiön herkuissa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaattikastike (Chunky Salsa)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.