Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Viljava leipä

Viljava leipä maistuu kauralta, rukiilta ja vehnärouheelta. Makoisa leipätaikina täydennetään auringonkukan- ja pellavansiemenillä. Tällä ohjeella leivot 4-5 leipää.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Viljava leipä

  • 1 l vettä
  • 100 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • 1 dl vehnärouhetta
  • 2-3 dl sihtiruisjauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 8-9 dl hiivaleipäjauhoja
  • 50 g margariinia

Valmistusohje

Viljava leipä leivotaan helposti näin:

Viljava leipä
  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet, pellavansiemenet ja vehnärouhe. Alusta taikina sihtiruisjauhoilla, vehnäjauhoilla ja hiivaleipäjauhoilla, kunnes taikina on sopivan notkeaa leivottavaksi. Lisää lopuksi taikinaan vähän pehmeää rasvaa.
  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä huoneenlämmössä noin 1/2 tuntia.
  3. Leivo taikinasta 4-6 reikäleivän mallista hiivaleipää. Pistele leivät ja anna kohota liinan alla.
  4. Paista kauniin vaaleanruskeiksi 175 asteessa koosta riippuen noin 45 minuuttia. Paista leipien pienet keskustat lämpimäissämpylöiksi.

Vinkki: Tarjoa leipä tuoreena tai pakasta jäähtyneenä. Leivät voi lämmittää uunissa juuri ennen tarjoamista ja nauttia munavoin tai punajuuritahnan kanssa.

Lue myös Anna.fi: Leikkaatko leivästä homeisen kohdan pois vai lentääkö koko leipä biojätteeseen? Näin asiantuntija itse tekisi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viljava leipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.