Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Briossileipä

Kuohkea briossileipä maistuu sekä makeiden että suolaisten täytteiden kanssa. Taikina on helppo tehdä, kun tunnet niksit. Tällä ohjeella leivot täydelliset briossileivät.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Briossileipä

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 ½ tl suolaa
  • 2 isoa kananmunaa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 125 g pehmeää voita

Voitelu

  • 1 keltuainen

Valmistusohje

Briossileipä leivotaan helposti näin:

1. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Kuumenna 2 1/2 desilitraa maitoa kädenlämpöiseksi, murenna sekaan 25 grammaa tuorehiivaa. Lisää kaksi ruokalusikallista sokeria, puolitoista teelusikallista suolaa ja kaksi isoa kananmunaa puuhaarukalla vatkaten.

2. Alusta kahdeksan desilitraa vehnäjauhoja taikinaan ja vaivaa hyvin. Lisää 125 grammaa pehmeää voita pieninä nokareina ja vaivaa noin 15 minuuttia. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa tunnin ajan.

3. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä tasaiseksi, jaa kahteen osaan. Ota erikseen pieni pala taikina molemmista taikinapaloista leivän koristepalloja varten.

4. Voitele hyvin kaksi leipävuokaa (vetoisuus noin 1,5 l). Painele taikinapalat vuokaan. Pyörittele molempien leipien pinnalle kolme palloa ja paina ne kiinni leipien pintaan. Anna kohota peitettynä 40 minuuttia.

4. Voitele briossileipä keltuaisella. Paista 175-asteessa 40 minuuttia. Peitä leipien pinta tarvittaessa paistamisen loppupuolella leivinpaperilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2022.

Lue myös: Briossi on paras hampurilaissämpylä – leivo täydelliset briossit helpolla ohjeella!

Lue myös Anna.fi: Vaivaamatta valmis – oletko jo kokeillut pataleipää?


Kommentoi

Kommentoi juttua: Briossileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.