Briossileipä
Kuohkea briossileipä maistuu sekä makeiden että suolaisten täytteiden kanssa. Taikina on helppo tehdä, kun tunnet niksit. Tällä ohjeella leivot täydelliset briossileivät.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Briossileipä
- 2 ½ dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1 ½ tl suolaa
- 2 isoa kananmunaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 125 g pehmeää voita
Voitelu
- 1 keltuainen
Valmistusohje
Briossileipä leivotaan helposti näin:
1. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Kuumenna 2 1/2 desilitraa maitoa kädenlämpöiseksi, murenna sekaan 25 grammaa tuorehiivaa. Lisää kaksi ruokalusikallista sokeria, puolitoista teelusikallista suolaa ja kaksi isoa kananmunaa puuhaarukalla vatkaten.
2. Alusta kahdeksan desilitraa vehnäjauhoja taikinaan ja vaivaa hyvin. Lisää 125 grammaa pehmeää voita pieninä nokareina ja vaivaa noin 15 minuuttia. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa tunnin ajan.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Briossileipä