Suklaakakku aprikoosihillolla
Suklainen spelttikakku saa makua tummasta suklaasta ja intiaanisokerista. Kuorrutuksessa on sekä valkosuklaata että tummaa suklaata.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Suklaakakku aprikoosihillolla
- 200 g voita
- 4 kpl kananmunia
- 2.5 dl tummaa sokeria
- 3.5 dl ydinspelttiä
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g taloussuklaata
- 0.5 dl kermaa
kuorrutus:
- 200 g taloussuklaata
- 0.5 dl kermaa
- 50 g valkosuklaata
- 1 rkl kahvia tai kermaa
(täytteeksi:)
- aprikoosihilloa
Valmistusohje
Suklaakakku aprikoosihillolla valmistuu speltistä näin:
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat voivaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe sekä suklaarouhe, lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita kevyesti.
- Lusikoi taikina voideltuun ja mannasuurimoilla leivitettyyn 2-3 litran vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia.
- Kumoa kakku ritilälle jäähtymään. Halutessasi voit halkaista kakun kahteen osaan ja täyttää aprikoosihillolla.
- Kuumenna ½ dl kermaa ja sekoita tumma suklaa paloina joukkoon. Pidä kulhoa vesihauteessa kunnes suklaa on sulanut. Sekoita kiiltävän tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakulle.
- Sulata valkosuklaa kuumaan kahviin, sekoita ja valuta viiruiksi tumman kuorrutuksen päälle. Vedä heti veitsellä viirujen yli raidat, jolloin suklaat sekoittuvat marmorimaiseksi. Tasaa reunat ja anna jähmettyä. Kuorrutusta saa valua myös kakun reunoille.
- Tarjoa suklaakakku tuoremarjasurvoksen tai valmiin marjakastikkeen kanssa.
Vinkki: Suklaat voit sulattaa myös mikrossa.
Lue myös: Suklaakakku maistuu kaikille – katso Kotilieden herkulliset reseptit!
Lue myös Anna.fi: Pääsiäisen herkku – suklaakakku 7 tavalla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaakakku aprikoosihillolla