Valkosuklaakakku
- Kasvis
Ainekset
- 6 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
täyte:
- 2 dl maitorahkaa
- 3 rkl tomusokeria
- marjoja
kuorrute:
- 400 g valkosuklaata
- 2 tl tomusokeria
- valkosuklaalastuja
Valmistusohje
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot varovasti sekoittaen.
- Voitele ja korppujauhota vuoka. Paista kakku 170 asteessa n. 40 minuuttia.
- Kumoa ja anna jäähtyä. Leikkaa kakku vaakatasossa kolmeen osaan.
- Täytä tuoreilla marjoilla ja rahka-tomusokeriseoksella.
- Sulata suklaa vasihauteessa ja lisää kerma. Sekoita ja kaada juoksevana kakun päälle. Anna jäähtyä muutama minuutti.
- Vatka kerma vaahdoksi, mausta tomusokerilla. Pursota kermavaahtoa kakun reunoille, raasta valkosuklaasta lastuja ja koristele reunat. Koristele kakku tuoreilla kukilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaakakku