Pico de Gallo eli meksikolainen tuoresalsa
Raikas, meksikolainen tomaattisalsa sopii niin nachojen kanssa dipattavaksi, tortilloiden täytteeksi kuin kalan kastikkeeksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
Pico de gallo
- 4-5 luumutomaattia
- 1 sipuli
- 2 rkl viipaloitua (tricolori) jalapenoa
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 1 limetin mehu
- sormisuolaa (Maldon)
Valmistusohje
Pico de gallo eli meksikolainen tuoresalsa tehdään näin helposti:
1. Huuhtaise ja halkaise tomaatit, poista sisukset ja kuutoi hedelmäliha. Silppua sipuli ja korianteri. Hienonna jalapenoviipaleet.
2. Sekoita ainekset keskenään ja purista joukkoon yhden limetin mehu ja ripottele salsaan sormisuolaa makusi mukaan.
Vinkki: Raikas pico de gallo maistuu meksikolaisen ruoan kuten tacojen ja nachojen kanssa ja lisukkeena.
Lue myös Anna.fi: Hurmaannu chilistä, kaakaosta, valkosipulista, korianterista… Näillä ohjeilla onnistut meksikolaisen keittiön herkuissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pico de Gallo eli meksikolainen tuoresalsa