Stadilainen silakkakukko
Tässä ruoassa yhdistyy retroruokatrendi moderniin ruoanlaittoon. Nämä kukot sopivat urbaaniin elämänrytmiin, sillä ne syntyvät reilussa puolessa tunnissa. Stadilaiset silakkakukot maistuvat lounaana tai iltapana, mutta sopivat myös brunssille, jossa on suomalaisia ruokia. Kesällä kukot voi kypsentää grillissä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 4 Reissumies-tyyppistä ruisleipää
- 200 g silakkafileitä
- suolaa
- 1 sipuli
- 4 viipaletta amerikanpekonia
- 2-3 rkl silputtua lehtipersiljaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
- Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Viipaloi pekoni.
- Pane pekonikuutiot kuumalle paistinpannulle ja kypsennä, kunnes niistä irtoaa rasvaa. Lisää sipulirenkaat pekonin joukkoon ja jatka kypsentämistä kunnes sipuli saa hiukan väri ja pekoni on rapeaa. Mausta seos pippurilla ja silputulla lehtipersiljalla.
- Irrota ruisleipäpalat toisistaan ja pane toiselle leipäpuoliskolle silakkafileitä. Mausta kala suolalla. Lusikoi sipuli-pekoniseosta silakkafileiden päälle ja nosta toinen leivänpuolikas kanneksi. Kääri kukot alumiinifolioon omiksi paketeikseen.
- Kypsennä kukkoja 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Tarjoa heti.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Stadilainen silakkakukko