Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Munakoiso-tomaattipiiras

Munakoison, auringossa kuivattujen tomaattien ja vuohenjuuston liitto on hyvin välimerellinen. Tämä herkullinen piirakka on parhaimmillaan haaleana.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pohja

  • 400 g valmista piirakkataikinaa

Täyte

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • sormisuolaa
  • oliiviöljyä
  • 200 g (puolikuivattuja) aurikokuivattuja tomaatteja
  • 150 g vuohentuorejuustoa
  • 2 rkl (sitruuna)pestoa

Valmistusohje

  1. Viipaloi munakoisot, ripottele niille hieman suolaa ja anna viipaleiden ”itkeä” 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla. Pirskottele munakoisoille hieman oliiviöljyä ja grillaa niitä uunivastuksen alla tai parilalla kunnes ne saavat väriä.
  2. Painele piirakkataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle, pistele ja paista pohjaa 10 minuuttia 225-asteisen uunin alatasossa.
  3. Sekoita keskenään juusto ja pesto. Levitä piiraspohjalle. Asettele munakoisoviipaleet ja aurinkokuivatut tomaatit limittäin piiraspohjalle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Paista piirasta 225 asteessa alalämmöllä vielä noin 30 minuuttia.
  4. Piiras on parhaimmillaan haaleana.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Munakoiso-tomaattipiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.