Helppo jouluvanukas
Riisipuuro ja sekahedelmäkeitto on jouluinen yhdistelmä. Kermavaahdon avulla riisipuurosta loihditaan maittava jälkiruoka.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Marinoidut hedelmät
- 200 g kuivattuja hedelmiä (viikunoita, aprikooseja ym.)
- 2,5 dl punssia tai sokerilientä
- (2 dl vettä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- puolen sitruunan mehu
- 1 kanelitanko
- 2 tähtianista
- 1 dl sokeria)
Vanukas
- n. 4 dl kylmää mantelimaitoon tehtyä riisipuuroa
- 2 dl Alpro Vispi -soijakermaa
- 1 rkl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl rouhittua mantelia tai pistaasipähkinää
Valmistusohje
- Valmista hedelmät: Kiehauta vedestä, sokerista ja mausteista liemi, jos et halua pehmittää hedelmiä alkoholissa. Liota hedelmiä 4 tuntia, siivilöi liemestä ja leikkaa pieniksi paloiksi.
- Tee vanukas: Vaahdota kerma. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa kylmänä.
Katso myös: Joulun parhaat jälkiruoat – näillä ohjeilla hurmaat juhlavieraasi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo jouluvanukas