Jaffa-raakakakku
Jaffa-kakku on helppo ja herkullinen kahvipöydän herkku. Jos on pähkinöille allerginen, ne voi korvata avokadolla tai kiinteyttää taikinan psylliumilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
- 3 dl cashewpähkinöitä
- 2 luomuappelsiinia kuorineen
- 1 dl raakakaakaojauhetta
- 1 dl sulaa kaakaovoita
- ½–1 dl hunajaa
- hyppysellinen vaniljajauhetta
Pohjaan
- saksanpähkinöitä ja rusinoita
Koristeeksi
- tuoreita tai kuivattuja hedelmiä
Valmistusohje
Valmistusaika noin 20 minuuttia + jäähtyminen 20 minuuttia
1. Pingota irtopohjavuoan (n. 20 cm) reunan ja pohjan väliin leivinpaperi, jotta jähmettynyt kakku on helppo siirtää tarjoiluvadille.
2. Sekoita cashewpähkinät ja lohkotut appelsiinit monitoimikoneessa tai vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi, niin että cashewpähkinät liukenevat täysin. Jos laitteesi ei ole tehokas, voit pehmentää pähkinöitä vedessä etukäteen. Lisää joukkoon raakakaakaojauhe.
3. Sulata raastettu kaakaovoi vesihauteessa. Lisää taikinaan ja mausta hunajalla ja vaniljalla. Sekoita seos sileäksi.
4. Laita vuoan pohjalle pähkinöitä ja rusinoita ja levitä päälle taikinamassa. Jäähdytä kakkua pakastimessa noin 20 30 minuuttia. Kakun voit myös pakastaa, ja sulanut herkku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.
5. Koristele kakku hedelmillä, esimerkiksi persimoneilla.
Ohje: Maria Lönnqvist
Lisää reseptejä:
Raakasuklaakakku Luumupiirakka ilman uunia Ruoka.fi: Helppo raakakakku – mangojuustokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jaffa-raakakakku
Laitetaanko appelsiinit siis tosiaan kuorineen joukkoon? 🤔