Viski-suklaamuffinit
Viski-suklaamuffinit ovat herkkusuun valinta. Viskin maltainen aromi tuo oman säväyksensä suklaamuffineihin. Kauniit suklaaruusut viimeistelevät leivonnaisten ulkonäön.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Viski-suklaamuffinit
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
- 2 ½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 dl maitoa
- 2 rkl viskiä
Viski-suklaamuffinit, kuorrutus
- 100 g tummaa suklaata
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 2 dl tomusokeria
- ½ dl kaakaojauhetta
- (pinnalle kimallesprayta)
Valmistusohje
Viski-suklaamuffinit leivotaan helposti näin:
1. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää suklaa, maito ja viski. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Valuta taikina tasaisesti silikoniseen muffinivuokaan tai paperisiin leivontavuokiin. Paista uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia.
3. Anna muffinien jäähtyä. Valmista kuorrutus. Paloittele ja sulata suklaa. Anna jäähtyä. Vatkaa kulhossa voi, tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi.
4. Pursota suklaakuorrute ruusutyllan avulla muffinien pinnalle. Viimeistele viski-suklaamuffinit halutessasi kimallespraylla.
Lisää suussa sulavia suklaamuffineja: Chili-suklaamuffinit Gluteenittomat suklaamuffinit Suklaamuffinit Ruoka.fi: Nopeat suklaamuffinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Viski-suklaamuffinit